Jdi na obsah
Jdi na menu
Úvod »
10 rad pro přípravu smoothies
10 rad pro přípravu smoothies
- Používejte co nejčerstvější, vyzrálé ovoce a zeleninu.
- Vždy je lepší užívat lokální a sezónní ovoce. Jednak ušetříte, ale především má svou přirozenou chuť a příjemnou sladkost.
- Neočišťujte si zeleninu a ovoce příliš předem. Po čase vysychá a ztrácí svou šťavnatost.
- Sklenice, ve kterých výsledný nápoj podáváte, si předem dejte vychladit do ledničky.
- Aromatická koření přidávejte velmi opatrně. Vmíchávejte postupně, vždy ochutnejte a případně přidejte.
- Pohár mixéru nepřeplňujte. Mohl by vám obsah přetéct nebo by se suroviny nemuseli dokonale promíchat.
- Přísady vždy krájejte na zhruba stejně velké kusy, však nepříliš velké, mohly by poškodit nože vašeho mixéru.
- Bylinky používejte vždy čerstvé nebo mražené. Sušené se do nápojů nehodí.
- Při odměřování sladidla lžící namočte nejdříve lžíci do horké vody. Sladidlo tak na ní nezůstane přichycené.
- Experimentujte!
Archiv
Kalendář
<< |
říjen / 2022 |
>> |
Statistiky
Online: |
3 |
Celkem: |
14628 |
Měsíc: |
399 |
Den: |
12 |