Mrkvovo ananasová šťáva
Suroviny
- 2 středně velké mrkve
- 150g ananasu
- 1 lžička citrónové šťávy
- 1 lžička medu
- neperlivá voda
- led
Postup
- oškrábeme mrkev a nakrájíme ji na silnější kolečka
- kolečka mrkve, ananas a citronovou šťávu společně rozmixujeme
- dolijeme vodou do vámi požadované konzistence a dosladíme medem
- podáváme ve sklenici s pár kostkami ledu
Zajímavost
Nezralí ananas v sobě obsahuje velké množství kyselin, které poškozují zubní sklovinu, proto jej vždy nechte po zakoupení dozrát při pokojové teplotě. Správnou zralost poznáte jednoduchým trikem. Pokud lze velmi snadno vytáhnout středový zelený list ananasu, tak je již plod dostatečně zralý. Toto tropické ovoce v sobě obsahuje enzym zvaný bromelin, který usnadňuje odbourávání bílkovin. Díky této schopnosti můžeme při konzumaci na svých rtech a v dutině ústní lehké štípání.